Віктимологічні чинники домашнього насильства в Україні - Бережевська, Крістіна; Berezhevska, Kristina (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
Стаття присвячена теоретичним та практичним аспектам віктимної поведінки осіб, які постраждали від кримінальних правопорушень, що пов’язані з домашнім насильством. У роботі висвітлені відомості щодо кількості осіб, які постраждали від таких кримінальних правопорушень, та фактори віктимності особи – жертви домашнього насильства. Виокремлені особи, що часто страждають від кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством. Розглянуто форми віктимологічної поведінки особи.
Бережевська К. Віктимологічні чинники домашнього насильства в Україні / К. Бережевська // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 159-165.
Keywords: кримінальні правопорушення; пов’язані з домашнім насильством; кримінальне правопорушення «домашнє насильство»; віктимність; criminal offenses related to domestic violence; the criminal offense of “domestic violence”; victimization; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE