Психологічні аспекти здатності особистості до підприємницької діяльності : кваліфікаційна робота - магістерський дослідницький проект 053 «Психологія» - Лелюк, Анастасія Сергіївна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Магістерський дослідницький проект на здобуття освітнього ступеню "Магістр" за спеціальністю 053 «Психологія». Національний університет «Одеська юридична академія», Одеса, 2025 рік. Робота присвячена теоретико-емпіричному вивченню психологічних аспектів, які визначають здатність підлітків до підприємницької діяльності. За результатами емпіричного дослідження були визначені кореляційні показники та їх ступінь взаємовпливу, визначено гендерні особливості згідно результатів методик. Встановлено, що учні, які мають схильність до створення креативних ідей, мають підприємницький потенціал, але попри вікові особливості, вони майже не здатні до ризику. Запропоновані рекомендації для загальноосвітніх закладів для виявлення та розвитку підприємницьких задатків підлітків. Розглянуто різноманітні способи впливу на учнів: введення нових теоретичних дисциплін та проведення практико орієнтованих форм занять (майстер-класи, розбір кейсів, тренінги, ярмарки і т.д.). Робота складається зі вступу, двох розділів, висновків, списку використаної літератури, що налічує 44 найменування та 4 додатків. The work is devoted to the theoretical and empirical study of psychological aspects that determine the ability of adolescents to engage in entrepreneurial activity. According to the results of the empirical study, correlation indicators and their degree of mutual influence were determined, gender features were determined according to the results of the methods. It was established that students who have a tendency to create creative ideas have entrepreneurial potential, but despite their age characteristics, they are almost incapable of taking risks. Recommendations are proposed for general educational institutions for identifying and developing the entrepreneurial inclinations of adolescents. Various ways of influencing students are considered: the introduction of new theoretical disciplines and the conduct of practically oriented types of classes (master classes, trainings, fairs, etc.). The work consists of an introduction, two chapters, conclusions, a list of used literature, which includes 44 titles and 4 appendices.
Лелюк А. С. Психологічні аспекти здатності особистості до підприємницької діяльності : кваліфік. робота - магістер. дослідн. проєкт 053 «Психологія» / А. С. Лелюк. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 64 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31472
Keywords: підприємницька діяльність; підлітки; задатки; загальноосвітні заклади; entrepreneurial activity; adolescents; aptitudes; general educational institutions