Вербалізація архетипних концептів FIRE / ВОГОНЬ І WATER / ВОДА в ідіостилі Рея Бредбері - Давидюк, Ю. Б.; Давидюк, Юлія Борисівна; Davydyuk, Julia; Davydyuk, Yu. В. (Одеса, 2017)
Стаття присвячена виявленню особливостей вербалізації архетипних концептів FIRE / ВОГОНЬ і WATER / ВОДА в ідіостилі Рея Бредбері. У роботі досліджена компонентна модель опису структури концептів, яка інтегрує в собі поняттєвий, образний і смисловий компоненти. Особлива увага зосереджена на метафоричних образах, що віддзеркалюють образне втілення архетипних концептів FIRE /ВОГОНЬ і WATER /ВОДА.

The article focuses on the peculiarities of verbalized archetypal FIRE and WATER concepts in Ray Bradbury s idiostyle. A componential model of concepts, that comprises notional, image- and sense-bearing components, has been examined. Special attention is drawn to metaphorical images that reflect the imaginative embodiment of archetypal FIRE and WATER concepts.
Давидюк Ю. Б. Вербалізація архетипних концептів FIRE / ВОГОНЬ І WATER / ВОДА в ідіостилі Рея Бредбері / Ю. Б. Давидюк // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 54-59.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; архетипний концепт; компонент; метафоричний образ; ідіостиль; archetypal concept; component; metaphorical image; idiostyle