Психологічні особливості професійної адаптації психологів в кризових умовах : кваліфікаційна робота - магістерський дослідницький проект 053 «Психологія» - Зубарева, Світлана Михайлівна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Робота присвячена теоретико-емпіричному вивченню психологічних особливостей професійної адаптації психологів правоохоронних органів в сучасних кризових умовах воєнного стану. За результатами емпіричного дослідження встановлено, що в «адаптованих» психологів більш розвинені самоповага (самоприйняття), прийняття інших, емоційний комфорт, інтернальність, домінування. «Неадаптовані» психологи характеризуються невизначеністю поведінки через низький рівень внутрішньої організації, регуляції та контролю своєї поведінки. Встановлено зв’язок саморегуляції психологів з їх адаптованністю, потребою в активності, мотивацією досягнення та мотивацією уникнення невдач, стильовими особливостями саморегуляції. Розроблені практичні рекомендацій щодо розвитку здатності психологів до адаптації та саморегуляції в кризових умовах діяльності. Робота складається зі вступу, двох розділів, висновків та списку використаної літератури, що налічує 53 найменувань. The work is devoted to the theoretical and empirical study of the psychological features of the professional adaptation of law enforcement psychologists in the modern crisis conditions of martial law. According to the results of empirical research, it was established that self-respect (self-acceptance), acceptance of others, emotional comfort, internality, and dominance are more developed in "adapted" psychologists. "Non-adapted" psychologists are characterized by uncertainty of behavior due to a low level of internal organization, regulation and control of their behavior. The relationship between self-regulation of psychologists and their adaptability, need for activity, motivation for achievement and motivation for avoiding failure, stylistic features of selfregulation has been established. Practical recommendations on the development of psychologists' ability to adapt and self-regulate in crisis conditions of activity have been developed. The work consists of an introduction, two chapters, conclusions and a list of used literature, which includes 53 titles.
Зубарева С. М. Психологічні особливості професійної адаптації психологів в кризових умовах : кваліфік. робота - магістер. дослідн. проєкт 053 «Психологія» / С. М. Зубарева. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 47 с.
Keywords: психологічні особливості; адаптація; саморегуляція; психологи; кризові умови; воєний стан; psychological features; adaptation; self-regulation; psychologists; crisis conditions; martial law