Місце та роль мовного питання у виборчій кампанії 2019 р. в Україні - Веремчук, О. О.; Веремчук, О. О.; Veremchuk, O. O. (Одеса: Фенікс, 2019)
Висвітлюється проблематика мовного питання в політичному дискурсі, його актуальність та місце в передвиборчих програмах кандидатів на виборах 2019 року. Проаналізована ситуація, яка склалася навколо мовної політики в попередні роки та її місце в передвиборчих програмах 2019 року. Розглянуті такі категорії як «виборчі технології», «мовна політика», «передвиборча програма». З’ясовано, що мовне питання й досі є актуальним та не зникає з порядку денного української політики, хоча його роль і дещо змінилася.

Освещается проблематика языкового вопроса в политическом дискурсе, его актуальность и место в предвыборных программах кандидатов на выборах 2019 года. Проанализирована ситуация, которая сложилась вокруг языковой политики в предыдущие годы и ее место в предвыборных программах 2019 года. Рассмотрены такие категории как «избирательные технологии», «языковая политика», «предвыборная программа». Выяснено, что языковой вопрос до сих пор актуален и не исчезает с повестки дня украинской политики, хотя его роль и несколько изменилась.

The issue of the language issue in the political discourse, its relevance and place in the election programs of candidates in the 2019 elections are covered. The situation around the language policy in previous years and its place in the 2019 election programs is analyzed. Such categories as "election technologies", "language policy", "election program" are considered. It was found that the language issue is still relevant and does not disappear from the agenda of Ukrainian politics, although its role has changed somewhat.
Веремчук О. О. Місце та роль мовного питання у виборчій кампанії 2019 р. в Україні / О. О. Веремчук // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 166-180.
Keywords: мовна політика; мовне питання; виборчі технології; виборча кампанія; передвиборча програма кандидата; языковая политика; языковой вопрос; избирательные технологии; избирательная кампания; предвыборная программа кандидата; language policy; language question; electoral technologies; election campaign; candidate’s election programs; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE