Соціальний захист внутрішньо переміщених сімей з дітьми - Бориченко, Катерина Валеріївна; Бориченко, Екатерина Валериевна; Borichenko, Kateryna V. (My University, 2015)
Стаття присвячена дослідженню організаційно-правових засад соціального захисту внутрішньо переміщених сімей з дітьми. Визначено поняття соціального захисту внутрішньо переміщених сімей з дітьми, охарактеризовані його види. Вносяться пропозиції щодо реформування правового забезпечення соціального захисту даної категорії населення.

Статья посвящена исследованию организационно-правовых основ социальной защиты внутренне перемещенных семей с детьми. Определено понятие социальной защиты внутренне перемещенных семей с детьми, охарактеризованы его виды. Вносятся предложения по реформированию правового обеспечения социальной защиты данной категории населения.

The article investigates institutional and legal framework of social protection of internally displaced families with children. The concept of social protection of internally displaced families with children, described his views. Introduced proposals to reform the legal provision of social protection of the population.
Бориченко К. В. Соціальний захист внутрішньо переміщених сімей з дітьми / К. В. Бориченко // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 88-93.
Keywords: соціальний захист; сім’я з дітьми; внутрішньо переміщена особа; додатковий соціальний захист; недержавне соціальне забезпечення; социальная защита; семья с детьми; внутренне перемещенное лицо; дополнительная социальная защита; негосударственное социальное обеспечение; social security; family with children; internally displaced person; additional social security; private social security