Норма про незаконне збагачення як елемент завершального рубежу протидії корупції в Україні - Михайленко, Д. Г.; Mykhailenko, D. G. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
У статті досліджуються теоретичні й нормативні положення національної системи права, які блокують в Україні повноцінну реалізацію норми про незаконне збагачення (у розумінні ст. 20 Конвенції ООН проти корупції), та визначається їх дійсне співвідношен¬ня зі складом цього злочину. Установлюється, що основною перепоною введення до правової системи України досліджуваного антикорупційного інструменту є принцип презумпції невинуватості. Робиться висновок, що є необхідність вивчення можливості й доцільності часткового обмеження дії цього принципу нормою про незаконне збагачення з метою протидії корупції в Україні. Обґрунтовується, що інші аргументи, які наводяться проти впровадження норми про незаконне збагачення, не можуть перешкоджати її дії в Україні.
Михайленко Д. Г. Норма про незаконне збагачення як елемент завершального рубежу протидії корупції в Україні / Д. Г. Михайленко // Наукові праці Національного університету «Одеська юридичної академія»: зб. наук. пр./ редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), М. В. Афанасьєва (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва, МОН України, НУ ОЮА.- Одеса: Юрид. л-ра, 2014.-Т. 15.-С. 244-256.
Keywords: корупція; корупційні злочини; незаконне збагачення; принцип презумпції невинуватості; коррупция; коррупционные преступления; незаконное обогащение; принцип презумпции невиновности; corruption; corruption crimes; illicit enrichment; principle of presumption of innocence