Функціонально-стильові відхилення в науковому тексті: специфіка редагування - Холявко, І. В.; Холявко, И. В.; Kholiavko, I. V. (Одеса : Гельветика, 2014)
Статтю присвячено дослідженню проблеми смислової структури наукового тексту. Проаналізовано труднощі, пов'язані з вираженням наукового знання в тексті, епістемічні причини появи стильових відхилень, описано способи їх редагування.
Холявко І. В. Функціонально-стильові відхилення в науковому тексті: специфіка редагування / І. В. Холявко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2014. – Вип. 4. – С. 291-294.
Keywords: науковий текст; норми функціонального стилю; стильове відхилення; редагування; научный текст; нормы функционального стиля; стилевая погрешность; редактирование; scientific text; rules of thefunctional style; style error; editing