Юрисдикція Міжнародного кримінального суду - Погосян, А. А.; Pogosyan, A. A. (Одеса : Фенікс, 2010)
Діяльність Міжнародного кримінального суду на постійній основі є гарантією захисту найважливіших прав і свобод людини; забезпечує можливість залучення світового співтовариства для відновлення справедливості і притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб незалежно від посади; а також забезпечує можливість реагування з боку МКС якщо національні судові органи не виконують своїх обов’язків по відновленню справедливості.
Погосян А. А. Юрисдикція Міжнародного кримінального суду / А. А. Погосян // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 200-202.
Keywords: Міжнародний кримінальний суд; злочин геноциду; злочини проти людяності; військові злочини; злочин агресії; Международный уголовный суд; преступление геноцида; преступления против человечности; военные преступления; преступления агрессии; The International Criminal Court; the crime of genocide; crimes against humanity; war crimes; the crime of aggression