Смарт-контракти в корпоративних правовідносинах - Давидова, Ірина Віталівна; Зубар, Володимир Михайлович; Davydova, Iryna V.; Zubar, Volodymyr M. (Одеса : Фенікс, 2026)
Цифровізація економіки та розвиток технологій розподіленого реєстру (blockchain) зумовлюють трансформацію традиційних підходів до регулювання корпоративних правовідносин. Одним із ключових інструментів такої трансформації виступають смарт-контракти – програмні алгоритми, що автоматично виконують умови договору без необхідності втручання третіх осіб. У сфері приватного права впровадження смарт-контрактів набуває особливого значення у корпоративних правовідносинах.
Давидова І. В. Зубар В. М. Смарт-контракти в корпоративних правовідносинах. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 60-63. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32959
Keywords: смарт-контракт; корпоративні правовідносини; приватне право; blockchain; цифровізація; корпоративне управління; smart contract; corporate legal relations; private law; digitalization; corporate governance