Правове регулювання оскарження рішень суб'єктів владних повноважень в адміністративних судах - Ківалов, Сергій Васильович; Kivalov, Sergiy V.; Кивалов, Сергей Васильевич (Одеса : Юридична література, 2011)
Досліджено особливості спорів про право, що виникають між приватними особами і суб'єктами владних повноважень та підлягають розгляду і вирішенню в адміністративних судах. Охарактеризовано рішення суб'єктів владних повноважень як предмет адміністративного судочинства, серед яких виокремлюються нормативно-правові акти та правові акти індивідуальної дії, систематизовано їхні ознаки. Визначено шляхи удосконалення процесуальної форми розгляду і вирішення справ щодо оскарження рішень суб'єктів владних повноважень в адміністративних судах. Исследованы особенности споров о праве, возникающие между частными лицами и субъектами властных полномочий, которые подлежат рассмотрению и разрешению в административных судах. Охарактеризованы решения субъектов властных полномочий как предмет административного судопроизводства, среди которых выделяются нормативно-правовые акты и правовые акты индивидуального действия, систематизированы их признаки. Определены пути совершенствования процессуальной формы рассмотрения и разрешения дел об обжаловании решений субъектов властных полномочий в административных судах. The features of disputes about the law that arise between individuals and subjects of power and to be considered and resolved in administrative courts. Characterizes the decision of government agencies as a subject of administrative proceedings, including regulations and acts of individual action, systemized their attributes. The ways to improve procedural forms of consideration and resolution of the cases against decisions of government agencies in administrative courts.
Keywords: адміністративне судочинство; спір про право; предмет адміністративного судочинства; рішення суб'єктів владних повноважень; нормативно-правові акти; правові акти індивідуальної дії; административное судопроизводство; спор о праве; предмет административного судопроизводства; решения субъектов властных полномочий; нормативно-правовые акты; правовые акты индивидуального действия; administrative law; dispute about the law; subject of administrative proceedings; decision of government agencies; regulations; acts of individual action