Кримінальна відповідальність за порушення недоторканності державних кордонів України - Пасемко, О. Л. (Одеса, 2016)
У статті розкрито суспільну небезпечність незаконного переправлення осіб через державний кордон України та акцентовано на актуальності цієї проблеми в сучасних умовах. Визначено та охарактеризовано елементи даного складу злочину та висвітлено правила перетинання державного кордону.
Пасемко О. Л. М Кримінальна відповідальність за порушення недоторканності державних кордонів України / О. Л. Пасемко // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 197-200.
Keywords: склад злочину; державний кордон; незаконне переправлення осіб через державний кордон України; організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України; керівництво незаконним переправленням осіб через державний кордон України