Жінки в боротьбі за право стати адвокатами - Анісімова, А. В. (Одеса: Фелікс, 2013)
У статті висвітленні питання боротьби за юридичні права жінок, зокрема, в установах адвокатури. Звернено увагу на те, що потрібно змінювати ставлення до жінки-юриста в суспільстві, а лише потім приймати якісь рішення на законодавчому рівні. Зазначено, що на законодавчому рівні слід закріпити обов'язкове пропорційне представництво жінок в адвокатурі, правоохоронних органах, на державній службі.
Анісімова А. В. Жінки в боротьбі за право стати адвокатами / А. В. Анісімова // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.8-11.
Keywords: гендерна історія; правознавці; жіноче питання; адвокатура; жінки-юристи