Правове регулювання бібліотечної діяльності - Іванійчук, Таісія; Иванийчук, Таисия Юрьевна; Ivaniichuk, Taisiia (презентация, 2015)
Зазначено, що на сучасному етапі розвитку правової системи України та сфери бібліотечної діяльності в нашій державі бібліотечне право – це комплексне правове явище, яке складає самостійний інститут законодавства. Наголошено на можливості подальшої трансформації бібліотечного права в окрему підгалузь інформаційного права, враховуючи зацікавленість держави та бібліотечної громади у виокремленні конкретної системи правових норм у самостійну підгалузь права та в її розвитку.

Указано, что на современном этапе развития правовой системы Украины и сферы библиотечной деятельности в нашей стране библиотечное право - это комплексное правовое явление, которое составляет самостоятельный институт законодательства. В дальнейшем возможна трансформация библиотечного права в отдельную подотрасль информационного права, учитывая заинтересованность государства и библиотечного сообщества в выделении конкретной системы правовых норм в самостоятельную подотрасль права и в ее развитии.
Іванійчук Т. Ю. Правове регулювання бібліотечної діяльності : [презентація] / Таісія Юріївна Іванійчук ; НУ ОЮА, НБ НУ ОЮА. - Івано-Франківськ, 2015.
Keywords: бібліотечне право; інформаційне право; Закон України "Про вищу освіту"; АБІС Unilib; науковий працівник бібліотеки; оприлюднення дисертацій; библиотечное право; информационное право; информационное общество; АБИС Unilib; научный сотрудник библиотеки; размещение диссертаций в открытом доступе; денежный залог в библиотеке; library law; informational law; scientific worker of the library; deposit in the library; open access publication of theses