Природа авторитарних проявів в сучасному соціально-політичному просторі - Богданов, Володимир Семенович (My University, 2013)
В статті аналізуються природа, передумови та причини авторитарних проявів в сучасному суспільстві. В цьому контексті означуються шляхи оптимізації в процесі взаємодії інститутів влади та суспільства з метою ефективної реалізації задекларованих демократичних принципів.

В статье анализируются природа, предпосылки и причины авторитарных проявлений в современном обществе. В этом контексте определяются пути оптимизации в процессе взаимодействия институтов власти и общества с целью эффективной реализации задекларированных демократических принципов.

The nature, prerequisites and causes of authoritarian manifestations within the modern society have been analyzed in the article. In this context the ways to optimize the process of interaction between state institutions and society for the effective implementation of the declared democratic principles have been determined.
Keywords: авторитарні прояви; соціально-політичний простір; авторитарність; авторитарные проявления; авторитарность; социально-политическое пространство; authoritarian manifestations; authoritarianism; socio-political space