Проблеми запровадження мультикультуралізму в політичну практику країн ЄС та причини його краху - Граціотова, В. І.; Грациотова, В. И.; Gratsiotova, V. I. (Одеса : Фенікс, 2015)
Шукаючи відповідь на фундаментальне питання про справедливість в полікультурних ліберальних державах, феномен мультикультуралізму переміщується з метафізичної площини в інституційну проблему збереження цілісності національних держав країн ЄС і в політичну практику, на яку покладена уся відповідальність за успішне вирішення дилеми рівності прав і свобод громадян, що належать до різних культурних традицій.
Граціотова В. І. Проблеми запровадження мультикультуралізму в політичну практику країн ЄС та причини його краху / В. І. Граціотова // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 56. – С. 137-145.
Keywords: феномен мультикультуралізму; збереження цілісності національних держав країн ЄС; рівность прав і свобод громадян, що належать до різних культурних традицій; феномен мультикультурализма; сохранения целостности национальных государств стран ЕС; равенство прав и свобод граждан, относящихся к различным культурным традициям; the phenomenon of multiculturalism; preserving the integrity of the EU nationstates; equality of rights and freedoms of citizens belonging to different cultural traditions