Физическая культура - ведущий фактор укрепления здоровья молодежи - Улановский, А. Н.; Никитченко, М. Б. (Одеса: Фенікс, 2012)
У статті дане визначення здорового способу життя та розглянуті чинники, які впливають на його формування; основним з яких є фізичне виховання молоді, а саме студентів вищих навчальних закладів. Простежена залежність між фізкультурно-спортивною активністю за станом здоров'я респондентів.
Улановский А. Н., Никитченко М. Б. Физическая культура - ведущий фактор укрепления здоровья молодежи / А. Н. Улановский, М. Б. Никитченко // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.474-476.
Keywords: молодь; здоровий спосіб життя; фізична культура; фізична культура-провідний фактор зміцнення здоров'я