Початок кримінального провадження (з позицій криміналістичної науки) - Самойленко, Олена Анатоліївна; Самойленко, Елена Анатольевна; Samoilenko, Olena A. (Дніпро, 2019)
У статті проаналізовано питання щодо оновлення концептуального підхо-ду до початку кримінального провадження з позицій криміналістичної науки. Доводиться, що теоретичний аспект організації слідчим початку провадження може бути окреслено категорією «організаційно-правові форми початку кримінального провадження». Аналіз слідчої практики початку кримінального провадження дав змогу автору виокремити такі чотири форми: 1)безальтерна-тивну; 2) альтернативну; 3) безініціативну; 4) ініціативну.

В статье проанализированы вопросы по обновлению концептуального под-хода к началу уголовного производства с позиций криминалистической науки. Доказывается, что теоретический аспект организации следователем начала производства может быть обозначен категорией «организационно-правовые формы начала уголовного производства». Анализ следственной практики на-чала уголовного производства позволил автору выделить четыре формы начала производства: 1) безальтернативную; 2) альтернативную; 3) безынициативную; 4) инициативную.

The article analyzes the issues of updating the conceptual approach to the beginning of criminal proceedings from the standpoint of forensic science. It is proved that the theoretical aspect of the organization of the beginning of the production by the investigator may be designated by the category “organizational and legal forms of commencement of criminal proceedings”. Analysis of the investigative practice of commencement of criminal proceedings allowed the author to identify four forms of commencement of production: 1) no alternative; 2) alternative; 3) inactive; 4) initiative.
Самойленко О. А. Початок кримінального провадження (з позицій криміналістичної науки) / О. А. Самойленко // Право і суспільство. – 2019. – № 2. – С. 226-231.
Keywords: Єдиний реєстр досудових розслідувань (ЄРДР); початок кримінального провадження; оперативно-розшукова діяльність; повідомлення; рапорт; слідчий; форма; Единый реестр досудебных расследований; начало уголовного производства; оперативно-розыскная деятельность; сообщение; рапорт; следователь; форма; Unified Register of Pre-Trial Investigations; commencement of criminal proceedings; operational search activities; reports of the report; investigator; form