Особливості організації адвокатського самоврядування в Україні - Дердей, А. І. (Одеса: Юридична література, 2015)
В статті розглянуто окремі проблемні питання функціонування адвокатського самоврядування в Україні. Дослідження дозволяє зробити висновок, що інститут адвокатського самоврядування в Україні є доволі розвиненим, а правові положення законодавства в цій сфері достатньо деталізовані. Реалізація правових норм на практиці виявила, що система органів адвокатського самоврядування має певні недоліки, а окремі норми законодавства потребують вдосконалення.
Дердей А. І. Особливості організації адвокатського самоврядування в Україні / А. І. Дердей // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 83-85.
Keywords: адвокатура; адвокат; адвокатське самоврядування; підвищення кваліфікації адвоката; незалежність; Національна асоціація адвокатів України