Класифікація інтересу як кримінально-правової категорії - Бабецька, І. Я. (Одеса, 2016)
Стаття присвячена визначенню поняття "інтерес", "законний інтерес", "охоронюваний законом інтерес" та з'ясуванню питання про його класифікацію. У статті обгрунтовується теза про роль інтересів у праві, здійснюється класифікація інтересів за різними критеріями. Також дана стаття присвячена з'ясуванню питання про співвідношення таких ключових нормативних категорій як "право" та "законний інтерес", а також "охоронюваний законом інтерес".
Бабецька І. Я. Класифікація інтересу як кримінально-правової категорії / І. Я. Бабецька // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 3-9.
Keywords: інтерес; законний інтерес; охоронюваний законом інтерес; суб'єктивне цивільне право; класифікація інтересів