Незаконне збагачення та цивільна процедура визнання необґрунтованими активів: ефективність механізмів - Горбачова, Ірина Михайлівна; Горбачова, І. М.; Gorbachova, Irina (Одеса : Фенікс, 2026)
Дослідження ефективності притягнення до відповідальності за незаконне збагачення обумовлене необхідністю формування збалансованої моделі кримінально-правового реагування на корупційні прояви, яка має поєднувати результативність антикорупційної політики з дотриманням фундаментальних прав особи (принципів презумпції невинуватості, правової визначеності та справедливого судового розгляду).
Горбачова І. М. Незаконне збагачення та цивільна процедура визнання необґрунтованими активів: ефективність механізмів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 437-439. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33254
Keywords: незаконне збагачення; необґрунтовані активи; спеціальна конфіскація; презумпція невинуватості; кримінальна відповідальність; illegal enrichment; unexplained assets; special confiscation; presumption of innocence; criminal liability