Субсидіарне застосування норм цивільного законодавства в Україні та Республіці Молдова - Фасій, Богдан Володимирович; Фасий, Богдан Владимирович; Fasii, Bohdan V. (My University, 2016)
У статті йдеться про можливість субсидіарного застосування норм цивільного законодавства до суміжних з ним відносин в Україні та Республіки Молдова. Досліджується порівняльна характеристика субсидіарного застосування норм цивільного законодавства до сімейних, житлових та земельних відносин в Україні та Республіці Молдова. Зазначено, що субсидіарне застосування норм законодавства є як оперативним засобом подолання прогалин в законодавстві, так і засобом економії нормативного матеріалу.

В статье говорится о возможности субсидиарного применения норм гражданского законодательства к смежным с ним отношениям в Украине и Республике Молдова. Исследуется сравнительная характеристика субсидиарного применения норм гражданского законодательства к семейным, жилищным и земельным отношениям в Украине и Республике Молдова. Отмечено, что субсидиарное применение норм законодательства является как оперативным средством преодоления пробелов в законодательстве, так и средством экономии нормативного материала.

The article refers to the possibility subsidiary application norms of civil legislation to the contiguous relations in Ukraine and Moldova. Researches comparative characteristics subsidiary application norms of civil legislation to family, residential and land relations in Ukraine and Moldova. It’s note that the subsidiary application norms of the law is a means of overcoming operational gaps in legislation and regulation means saving material.
Фасій Б. В. Субсидіарне застосування норм цивільного законодавства в Україні та Республіці Молдова / Б. В. Фасій // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 21. – С. 92-95.
Keywords: цивільне законодавство; суміжні відносини; законодавство України; законодавство Республіки Молдови; субсидіарне застосування норм законодавства; гражданское законодательство; смежные отношения; законодательство Украины; законодательство Республики Молдова; субсидиарное применение норм законодательства; civil law; contiguous relationship; law of Ukraine; law of Moldova; subsidiary application norms of the legislation