Академічна доброчесність в освіті в умовах цифровізації - Бааджи, Наталія Пилипівна; Бааджи, Н. П.; Baadzhy, Nataliia Pylypivna (Одеса : Фенікс, 2026)
Академічна доброчесність передбачає дотримання етичних принципів у навчальній, викладацькій та науковій діяльності. Вона охоплює недопущення таких порушень, як плагіат, фальсифікація та фабрикація результатів, самоплагіат, необґрунтоване авторство, списування та інші форми недоброчесної поведінки. Її формування безпосередньо пов’язане з якістю академічного середовища, яке має сприяти розвитку критичного мислення, формуванню навичок академічного письма, забезпеченню прозорості оцінювання, а також дотриманню високих стандартів професійної етики науково-педагогічних працівників
Бааджи Н. П. Академічна доброчесність в освіті в умовах цифровізації. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 225-227. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33090
Keywords: академічна доброчесність; цифровізація; освіта; наукова діяльність; academic integrity; digitalization; education; scientific activity