Зародження інституту народної законодавчої ініціативи - Крутько, А. Л.; Krutko, A. L. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор статті вважає, що немає ні якого сумніву, що самодержавне народне віче мало і має велике виховне значення для народу; воно являє собою стародавню школу демократії. На сьогоднішній день народна законодавча ініціатива згідно з ч. 4 ст. 11 Договору про Європейський Союз, передбачена Європейським Союзом, а також конституціями багатьох держав, таких як: Італія, Іспанія, США, Росія, Філіппіни та ін.
Крутько А. Л. Зародження інституту народної законодавчої ініціативи / А. Л. Крутько // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 148-150.
Keywords: інститут народної законодавчої ініціативи; институт народной законодательной инициативы; Institute of folk legislative initiative