Загальна характеристика товарної біржі - Деревнін, В. С.; Деревнин, В. С.; Derevnin, V. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена історично-правовому розвитку товарної біржі. Та все ж виникнення більш реального прообразу бірж, як здається, слід пов'язувати не лише з можливістю виникнення торгових товариств, але й з тим моментом, коли у них почали помітно проступати риси біржі, тобто коли за допомогою цих товариств вже учинялися правочини не лише з реальним, але й з відстроченим виконанням.
Деревнін В. С. Загальна характеристика товарної біржі / В. С. Деревнін // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 458-463.
Keywords: товарна біржа; етапи; розвиток; історичний аспект; товарная биржа; этапы; развитие; исторический аспект; commodity exchange; stages; development; historical aspect