Поняття, зміст та значення ноосферного (інформаційного) типу природокористування для сучасної еколого-правової думки - Березінський, П. А.; Березинский, П. А.; Berezinsky, P. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена питанню зародження якісно нового типу природокористування у сучасних умовах, необхідності визначення його як концептуальної основи юридичного світосприйняття у майбутньому. Розглядається сучасний еколого-правовий стан взаємовідносин суспільства з природним середовищем.
Березінський П. А. Поняття, зміст та значення ноосферного (інформаційного) типу природокористування для сучасної еколого-правової думки / П. А. Березінський // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 340-344.
Keywords: ноосфера; біосфера; екологічна криза; ноосферний тип природокористування; юридичне світосприйняття; биосфера; экологический кризис; ноосферный тип природопользования; юридическое мировосприятие; noosphere; the biosphere; the ecological crisis; noosphere type of nature; the legal perception of the world