Американізація як конвергентний процес у сучасному релігійному житті світу - Никитченко, О. Е.; Nikitchenko, O. E. (Одеса : Фенікс, 2014)
В своїй роботі автор наполягає, що треба розмежовувати ці явища: американізацію як самостійний вплив паттернів США на сучасне суспільство, що глобалізується; вестернізацію — феномен розповсюдження загальних для Америки та інших демократичних західних країн цінностей у всьому світі, та «глобалізацію».
Никитченко О. Е. Американізація як конвергентний процес у сучасному релігійному житті світу / О. Е. Никитченко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 11-13.
Keywords: конвергентні процеси в релігійному житті другої половини XX сторіччя; американізація; тотальний вплив американізації на сучасне суспільство; вельтізація; глобалізація; конвергентные процессы в религиозной жизни второй половины XX столетия; convergence processes in the religious life of the second half of the XX century; американизация; Americanization; тотальное влияние американизации на современное общество; the total impact of Americanization on modern society; вельтизация; veltizatsiya; глобализация; globalization