Правовідносини із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування - Горбатенко, Олена Віталіївна; Горбатенко, Елена Витальевна; Gorbatenko, Olena V. (My University, 2011)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.05 - трудове право; право соціального забезпечення. - Національний університет «Одеська юридична академія», Одеса, 2011. Дисертація є спеціальним комплексним дослідженням теоретичних та практичних питань правового регулювання відносин із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. У дисертації визначаються поняття, види, основні ознаки правовідносин із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, дається характеристика структури матеріальних і процедурних правовідносин із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, підстав їх виникнення, зміни та припинення. Формулюються пропозиції щодо удосконалення законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та проекту Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи».

Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.05 - трудове право; право соціального забезпечення. - Національний університет «Одеська юридична академія», Одеса, 2011. Дисертація є спеціальним комплексним дослідженням теоретичних та практичних питань правового регулювання відносин із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. У дисертації визначаються поняття, види, основні ознаки правовідносин із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, дається характеристика структури матеріальних і процедурних правовідносин із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, підстав їх виникнення, зміни та припинення. Формулюються пропозиції щодо удосконалення законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та проекту Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи».

anuscript. Thesis on gaining of a Candidate of Law degree in the speciality 12.00.05 - labour law; social security law. - National University "Odesa Law Academy", Odesa, 2011. The thesis a special complex research of theoretical and practical questions of legal regulation of relations in compulsory state pension insurance. The thesis provides the definition, types, basic features of legal relations in compulsory state pension insurance, the characteristics of the structure of material and procedural legal relations in the state pension insurance, the grounds of their arising, changing and termination. Theproposalson improvement of the legislation in the field of compulsory state pension insurance and the Draft Law of Ukraine "On the measures of the legal support of reformation of the pension system" areprovided.
Горбатенко О.В. Правовідносини із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.05 / О. В. Горбатенко; кер. роботи І. М. Сирота; Нац. ун.-т "Одеська юридична академія". – Одеса, 2011. – 20 с.
Keywords: загальнообов'язкове державне пенсійне страхування; матеріальні правовідносини із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування; процедурні правовідносини із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування; основні ознаки правовідносин із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування; структура правовідносин із загальнообов'язкового державного пенсійного страхування; общеобязательное государственное пенсионное страхование; материальные правоотношения по общеобязательному государственному пенсионному страхованию; процедурные правоотношения по общеобязательному государственному пенсионному страхованию; основные признаки правоотношений по общеобязательному государственному пенсионному страхованию; структура правоотношений по общеобязательному государственному пенсионному страхованию; compulsorystate pensioninsurance; material legal relations in compulsorystate pension insurance; procedural legal relations in compulsory state pension insurance; basic features of legal relations in compulsory state pension insurance; structure of legal relations of compulsory state pension insurance