Удосконалення досудового провадження як фактор запобігання злочинам проти правосуддя - Мірошніченко, С. С. (Одеса: Фенікс, 2012)
Статтю присвячено розгляду питань удосконалення досудового провадження як фактору запобігання злочинам проти правосуддя. Автор дотримується думки, що базою для проведення реформи досудового провадження має стати вітчизняна форма досудового розслідування злочинів, безумовно, докорінно переглянута з урахуванням досвіду функціонування правових систем демократичних держав.
Мірошніченко С. С. Удосконалення досудового провадження як фактор запобігання злочинам проти правосуддя / С. С. Мірошніченко // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.354-356.
Keywords: досудове розслідування; злочини проти правосуддя; слідчий; процесуальна функція; обвинувачення; кримінальне переслідування; захист; судовий контроль