Культура злагоди як основа інституту медіації у сучасному праві - Барабаш, Т. А.; Barabash, T. A. (Одеса : Фенікс, 2014)
На думку автора статті, медіація як технологія вирішення конфліктів — це ресурс розвитку нової культури відносин у різних сферах. При цьому культура миру і злагоди є важливою основою формування інституту медіації. Вона може бути відновлена і укріплена через відновлення традицій і розвиток соціальних технологій, що дозволяють ефективно вирішувати конфлікти і сприяти примиренню, але при цьому варто враховувати ментальність суспільства, сучасні тенденції глобалізованого, інформаційно- комунікативного світу.
Барабаш Т. А. Культура злагоди як основа інституту медіації у сучасному праві / Т. А. Барабаш // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 84-86.
Keywords: медіація; вирішення конфліктів; культура злагоди; позасудові способи вирішення спорів; медиация; решение конфликтов; культура согласия; внесудебные способы решения споров; mediation; conflict solution; Culture consent; extra-judicial solutions to disputes