Умови прийняття на державну службу: європейський досвід правового регулювання - Кірмач, Андрій Віталійович; Кирмач, Андрей Витальевич; Kirmach, Andrii V. (My University, 2009)
У науковій статті автор аналізує вітчизняний і європейський досвід формування умов прийняття на державну службу. На підставі дослідження, в першу чергу, європейського досвіду правового регулювання умов прийняття на державну службу, автор обґрунтовує деякі позитивні аспекти такого правового регулювання та доцільність їх імплементації у вітчизняне законодавство про державну службу.

В научной статье автор анализирует отечественный и европейский опыт формулирования условий принятия на государственную службу. На основании исследования, в первую очередь, европейского опыта правового регулирования условий принятия на государственную службу, автор обосновывает некоторые позитивные аспекты такого правового регулирования и целесообразность их имплементации в отечественное законодательство о государственной службе.

In this article the author reviews Ukrainian and European experience of establishing the conditions for hiring at the civil service. On the basis of relevant European experience of legal regulation of such conditions for employment with the civil service, the author argues the need of implementing of certain positive features of such experience in the Ukrainian law on civil service.
Кірмач А. В. Умови прийняття на державну службу: європейський досвід правового регулювання / А. В. Кірмач // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 592-599.
Keywords: державна служба; Європейська державна служба; європейський досвід; система посад; правове регулювання проходження державної служби; государственная служба; Европейская государственная служба; европейский опыт; система должностей; правовое регулирование прохождения государственной службы; public service; European public service; European experience; legal regulation of of public service