Сучасні лінгвістичні теорії : навч. посіб. для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. осв. галузі знань 03 «Гуманітарні науки», спец. 035 «Філологія» - Мамич, Мирослава Володимирівна; Назаренко, Оксана Миколаївна (Одеса : Фенікс, 2025)
Навчальний посібник «Сучасні лінгвістичні теорії» має на меті допомогти здобувачам вищої освіти оволодіти системою спеціальних знань про основні напрями сучасних мовознавчих досліджень і зміну наукових парадигм, сформувати уявлення про генеративну, комунікативно-функційну, когнітивну парадигми у лінгвістиці; сприяти розвитку вміння всебічного та багатоаспектного аналізу мовних одиниць різних рівнів у площині наукового дослідження, вміння знайти в тексті об’єктивні причини ідейно-естетичного, виховного й емоційного впливу, вміння виокремлювати із семантики тексту різноманітну й багатошарову інформацію, вміння інтегровано підходити до тлумачення тексту, вміння розкривати механізми формування й осмислення словесних образів у контексті. Посібник призначено для здобувачів-магістрів спеціальності 035 «Філологія».
Сучасні лінгвістичні теорії : навч. посіб. для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. осв. галузі знань 03 «Гуманітарні науки», спец. 035 «Філологія» [Електронне видання] / уклад.: М. В. Мамич, О. М. Назаренко ; Нац. ун-т «Одеська юрид. академія». – Одеса : Фенікс, 2025. – 104 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/29500
Keywords: Сучасні лінгвістичні теорії; лінгвокультурологічний концепт; зіставна лексикологія; інтернет-лінгвістика; когнітивна лінгвістика; мовна комунікація; теорія мовленнєвих актів; лінгвопрагматика; соціолінгвістика; політична лінгвістика; лінгвістика тексту; герменевтика; компʼютерна лексикографія