Корупційна злочинність та її кримінологічна характеристика - Маслій, І. В.; Маслий, И. В.; Masliy, I. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
Стаття присвячена здійсненню кримінологічної характеристики корупційної злочинності. Обґрунтовано підхід щодо виділення корупційних злочинів серед злочинів у сфері службової діяльності. Сформульовано причини та умови корупційної злочинності, здійснено їх класифікацію. Виділено три групи причин та умов: ті, які стосуються тіньової економіки (спільні для усіх видів кримінальних її проявів); загальносоціальні; індивідуальні.
Маслій І. В. Корупційна злочинність та її кримінологічна характеристика / І. В. Маслій // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 356-364.
Keywords: корупційна злочинність; злочини у сфері службової діяльності; причини та умови корупційної злочинності; кримінологічна характеристика; коррупционная преступность; преступления в сфере служебной деятельности; причины и условия коррупционной преступности; криминологическая характеристика; corruptions’ criminality; crime in the sphere of official activity; reason and condition of the corruption criminality; criminology characteristic