Європейський досвід правового регулювання організаційно-управлінських відносин у трудовому праві - Волинець, В. В.; Волынец, В. В.; Volynez, V. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті обґрунтовується актуальність вивчення та запозичення позитивного європейського досвіду організації інститутів соціального партнерства та колективно-договірного регулювання. Особлива увага звертається на досвід правового регулювання організаційно-управлінських відносин у трудовому праві. Досліджені законодавча база й особливості правового регулювання організаційно- управлінських відносин у трудовому праві в провідних європейських країнах.
Волинець В. В. Європейський досвід правового регулювання організаційно-управлінських відносин у трудовому праві / В. В. Волинець // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 388-395.
Keywords: трудове право; соціальне партнерство; організаційно-управлінські відносини; колективний договір; колективні переговори; правове регулювання; трудовое право; социальное партнерство; организационно-управленческие отношения; коллективный договор; коллективные переговоры; правовое регулирование; labor law; social partnership; organizational and managerial relations; collective agreement; collective bargaining; legal regulation