Загальні засади спадкування в цивільному праві України від доби занепаду Російської імперії до здобуття незалежності - Маньковський, Володимир Валерійович (Одеса: Фелікс, 2021)
У статті зроблено висновки, що Україна, отримавши незалежність в 1991 році, стала правонаступницею СРСР, в тому числі в питаннях регулювання спадкових відносин. Лише в 2003 році, прийнявши Цивільний кодекс України, законодавець у шостій книзі закріпив основні положення спадкового права України, які грунтуються на історичних надбаннях та сучасних потребах суспільства.
Маньковський В. В. Загальні засади спадкування в цивільному праві України від доби занепаду Російської імперії до здобуття незалежності / В. В. Маньковський // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 56-59.
Keywords: спадкове право; спадкування в цивільному праві; спадкування в цивільному праві України історичні аспекти; суспільні відносини; законодавчість