Транскордонне співробітництво як інструмент вирівнювання соціально-економічного розвитку регіонів в рамках ЄС - Ткачук, Юлія Вікторівна (Одеса : Феникс, 2015)
В статті розглядаються інтеграційні процеси, які сьогодні формують стратегічні інтереси різних країн та їх об’єднань. Аналізується транскордонне співробітництво як інструмент вирівнювання соціально-економічного розвитку регіонів в рамках ЄС.

В статье рассматриваются интеграционные процессы, которые сегодня формируют стратегические интересы разных стран и их объединений. Анализируется трансграничное сотрудничество как инструмент выравнивания социально-экономического развития регионов в рамках ЕС.

This article discusses the integration processes, which today form the strategic interests of different countries and their associations. Analyzed cross-border cooperation as a tool for alignment of the socio-economic development of regions within the EU.
Ткачук Ю. В. Транскордонне співробітництво як інструмент вирівнювання соціально-економічного розвитку регіонів в рамках ЄС / Ю. В. Ткачук // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 130-136.
Keywords: інтеграційні процеси; транскордонне співробітництво; соціально-економічний розвиток; ЄС; Європейська інтеграція; інтеграція України до Європейського Союзу; интеграционные процессы; трансграничное сотрудничество; социально-экономическое развитие; ЕС; Европейская интеграция; интеграция Украины в Европейский Союз; integration processes; cross-border cooperation; socio-economic development; EU; European integration; Ukraine's integration into the European Union