Утворення Київської Русі як феодальної держави середньовіччя та суб’єкта міжнародного права як результат взаємодії різнорідних факторів - Задорожній, О. В.; Задорожний, А. В.; Zadorozhny, A. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті проаналізовано процес формування Київської Русі. Розглядаються фактори, які призвели до розвитку державотворчих процесів на території Придніпров’я, тенденції взаємодії цих факторів, які в сукупності мали своїм наслідком створення держави. Доводиться, що Русь була однією з важливих ланок української державності.
Задорожній О. В. Утворення Київської Русі як феодальної держави середньовіччя та суб’єкта міжнародного права як результат взаємодії різнорідних факторів / О. В. Задорожній // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 146-152.
Keywords: Придніпров’я; Київська Русь; державність; міжнародна правосуб’єктність; Аскольд; Дір; Приднепровье; Киевская Русь; государственность; международная правосубъектность; Аскольд; Дир; Dnieper; Kievan Rus; statehood; subject of international law; Askold; Dir