Суддя, як суб’єкт юридичної відповідальності - Польовий, Олександр Леонідович; Полевой, Александр Леонидович; Polovyi, Oleksandr L. (My University, 2009)
У даній статті проаналізовано поняття судді, як суб'єкта юридичної відповідальності. Досліджено сутність і зміст правосуддя як принципу судової влади та визначено систему гарантій її забезпечення.

В данной статье проанализированы понятия судьи, как субъекта юридической ответственности. Исследована сущность и содержание правосудия как принципа судебной власти и определена система гарантий ее обеспечения.

In this article analysed concept of judge, as subject of legal responsibility. Essence and maintenance of justice is investigational as principle of department judicial and the systems of guarantees of its providing are certain.
Польовий О. Л. Суддя, як суб’єкт юридичної відповідальності / О. Л. Польовий // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 653-659.
Keywords: юридична відповідальність судді; статус судді; припинення повноважень судді; судова влада; юридическая ответственность судьи; статус судьи; прекращении полномочий судьи; судебная власть; legal responsibility of judges; the status of judges; termination of office of judges; judiciary