Посвідчення договорів відчуження нерухомого майна, що є пам’яткою культурної спадщини: теорія та практика - Мерзлa, Юлiя Євгенiвнa (Одеса, 2018)
Стаття присвячена дослідженню теоретичних та практичних аспектів посвідчення договорів відчуження нерухомого майна, що є пам’яткою культурної спадщини. Здійснено спробу узагальнити вимоги чинного законодавства щодо посвідчення договорів відчуження нерухомості, що є пам’ятками культурної спадщини. Проведено розмежування понять «об’єкт культурної спадщини» та «пам’ятка культурної спадщини». Розглядаються питання особливостей здійснення права власності на нерухомість, що є пам’яткою культурної спадщини. Визначено перелік документів, необхідних для посвідчення договорів відчуження нерухомості, що є пам’яткою культурної спадщини. Проаналізовано судову практику з досліджуваної проблематики.
Мерзлa Ю. Є. Посвідчення договорів відчуження нерухомого майна, що є пам’яткою культурної спадщини: теорія та практика / Ю. Є. Мерзлa // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 28. – С. 59-63.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; право власності; об’єкт культурної спадщини; пам’ятка культурної спадщини; нерухомість; охоронний договір; ownership; object of cultural heritage; cultural heritagemonument; real estate; security contract