Гендерні відносини: сутність та значення в суспільно-політичному розвитку - Кормич, Людмила Іванівна (My University, 2013)
В статті аналізується зміст гендерних відносин як поєднання біологічного і соціального. Розглянута взаємодія природних відмінностей та соціокультурних впливів в процесі реалізації рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у суспільстві.

В статье анализируется сущность гендерных отношений в единстве биологического и социального. Рассмотрено взаимодействие природных особенностей и социокультурных влияний в процессе реализации равных прав и возможностей для женщин и мужчин в обществе.

The article provides the analyses of the essence of gender relations both in biological and social matters. The interactions between natural and socio-cultural influences in the realization of equal rights and possibilities are also reviewed.
Keywords: гендерні відносини; гендерне право; гендерна рівність; «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків»; гендерные отношения; гендерное право; гендерное равенство; «Об обеспечении равных прав и возможностей женщин и мужчин»; gender relations; gender right; gender equality; "On Equal Rights and Opportunities for Women and Men"