Локальна правотворчість як одна з форм активності соціального суб’єкта - Форманюк, Вікторія Василівна; Форманюк, Виктория Васильевна; Formanyuk, Viktoriia V. (My University, 2009)
Стаття присвячена окремим питанням локального нормотворчості. У статті розкриваються основні відмінні ознаки локального нормотворчості для всіх соціальних регуляторів. Автор обґрунтовує своє бачення ієрархії локального нормотворчості. У статті на основі комплексного дослідження наукової літератури автором визначаються і аналізуються рівні локального нормотворчості, в зв'язку з чим, автор обґрунтовує своє бачення сутності даного питання, виділяючи новий правовий тип локального нормотворчості.

Статья посвящена отдельным вопросам локального нормотворчества. В статье раскрываются основные отличительные признаки локального нормотворчества для всех социальных регуляторов. Автор обосновывает свое видение иерархии локального нормотворчества. В статье на основе комплексного исследования научной литературы автором определяются и анализируются уровни локального нормотворчества, в связи с чем, автор обосновывает свое видение сущности данного вопроса, выделяя новый правовой тип локального нормотворчества.

The аrticle is dedicated to separate questions local rulemaking. The main distinguishers local rulemaking open In article for all social regulator. The Author motivates his vision to hierarchies local rulemaking. By author are defined and analysed level local rulemaking in article on base of the complex study of the scientific literature, in connection with than, author motivates his vision to essence given question, selecting new legal type local rulemaking.
Форманюк В. В. Локальна правотворчість як одна з форм активності соціального суб’єкта / В. В. Форманюк // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 694-698.
Keywords: локально-правове регулювання суспільних відносин; локальна правотворчість; локальна нормотворчість; локально-правове (нормативне) регулювання; підлокально-правове регулювання; соціальна регуляція в суспільстві; соціальне регулювання; локально-правовое регулирование общественных отношений; локальная правотворчество; локальная нормотворчество; локально-правовое (нормативное) регулирование; подлокально-правовое регулирование; социальная регуляция в обществе; социальное регулирование; locally-legal regulation of social relations; local law-making; locally-legal (normative) regulation; legal regulation; social regulation in society; social regulation