Громадянське суспільство та приватне право: питання кореляції - Харитонов, Євген Олегович; Харитонов, Евгений Олегович; Kharitonov, E. O. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
У статті досліджено сучасний стан громадянського суспільства в Україні, його взаємо¬дію з органами державної влади й подальші перспективи розвитку. Проведена порівняль¬на характеристика таких концептів, як «приватне право» та «громадянське суспільство». Стверджується, що громадянське суспільство впливає на правову державу переважно че¬рез приватне право та значно меншою мірою через публічні інституції. Також визначено складові правового середовища громадянського суспільства, зроблено відповідні висновки.
Харитонов Є. О. Громадянське суспільство та приватне право: питання кореляції / Є. О. Харитонов // Наукові праці Національного університету "Одеська юридична академія" : зб. наук. праць / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред), Ю. П. Аленін [та ін] ; відп. за вип. В. М. Дрьомін ; МОН України, НУ "ОЮА". - Одеса : Юрид. л-ра, 2014. - Т. 14. - С. 106-118.
Keywords: приватне право; громадянське суспільство; кореляція; правове середовище; концепти; частное право; гражданское общество; корреляция; правовая среда; концепты; private law; civil society; correlation; legal environment concepts