Генезис толерантності і її застосування в правовому середовищ - Галицький, І. В.; Галицкий, И. В.; Galitskiy, I. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
Стаття присвячена явищу «толерантності», його історичній ґенезі та сучасному розумінню. Також акцентується увага на важливості дотримання міри толерантності законодавцем: зневажливе ставлення до неї може призвести до негативних соціальних наслідків. Головна ідея статті полягає в тому, що толерантність повинна пронизувати сучасну правову систему, повинна стати одним із фундаментальних принципів права.
Галицький І. В. Генезис толерантності і її застосування в правовому середовищ / І. В. Галицький // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 385-392.
Keywords: толерантність; правова система; принципи; міра; терпимість; толерантность; правовая система; принципы; мера; терпимость; tolerance; legal system; principles; measure; forbearance