Новації в кримінальному законодавстві: загальні та локальні аспекти - Стрельцов, Євген Львович; Стрельцов, Є. Л.; Streltsov, Yevhen L. (Миколаїв : Миколаївський інститут права НУ ''ОЮА'', 2020)
Законодавство України про кримінальну відповідальність (далі – кримінальне законодавство) в останні часи «відчуває» постійні спроби його удосконалення. Оцінку рівня сучасного кримінального законодавства можливо проводити за багатьма напрямками. Одним з таких напрямків є аналіз новоприйнятих законодавчих актів, особливо тих, що мають комплексний (міжгалузевий) характер. Саме тому основна увага у цій статті приділяється аналізу Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (№ 361-ІХ), який набуває чинності 28.04. 2020 року.

The legislation of Ukraine on criminal liability (hereinafter referred to as the criminal legislation) has currently been experiencing ongoing improvements. Assessment of the level of modern criminal law can be carried out in many areas. One of these areas is the analysis of new legislative acts, especially those that are complex (intersectoral) in nature. Therefore this article places emphasis on the analysis of the Law of Ukraine “On Prevention and Counteraction of the Legalization (Laundering) of Criminally Obtained Money, the Financing of Terrorism and the Financing of the Proliferation of Weapons of Mass Destruction” (No. 361-IH), which is taking effect on April 28, 2020.
Стрельцов Є. Л. Новації в кримінальному законодавстві: загальні та локальні аспекти / Є. Л. Стрельцов // Новітні кримінально-правові дослідження – 2020: Альманах наукових праць / за ред. професора О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : Миколаївський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія», 2020. – С. 5-12.
Keywords: кримінальне законодавство; новації у кримінальному законодавстві; кримінально-правові постулати; criminal law; innovations in criminal legislation; criminal law postulates; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE