Структурно-композиційні особливості синтаксичної когезії в сучасній французькій мові - Станіслав, О. В.; Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, O. V. (Одеса, 2016)
Наше дослідження присвячене ключовій проблемі сучасного синтаксису – аналізу зв’язності слів у висловленні, яка в нашій роботі визначається як когезія. У статті розглянуто основні структурні типи синтаксичної когезії в сучасній французькій мові: когезія з послідовним зв’язком, когезія з паралельним зв’язком, когезія з комбінованим (змішаним) видом зв’язку. Аналіз матеріалу показав, що зачин і кінець висловлення становлять головні композиційні ознаки синтаксичної когезії.

Our research reveals the main problems of modern syntax – analysis of connectedness of words in expression, which in our work is determined as cohesion. In this article are considered the main structural types of syntactic cohesion in modern French such as cohesion with consecutive connection, cohesion with parallel connection, cohesion with combined (mixed) connection. The analysis of material showed that the beginning and the end of expression presented the main composition signs of syntactic cohesion.
Станіслав О. В. Структурно-композиційні особливості синтаксичної когезії в сучасній французькій мові / О. В. Станіслав // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 142-146.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; синтаксична когезія; когезія з послідовним зв’язком; когезія з паралельним зв’язком; когезія з комбінованим зв’язком; зачин; кінець висловлення; syntactic cohesion; cohesion with consecutive connection; cohesion with parallel connection; cohesion with combined connection; beginning; end of expression