Загальна характеристика застосування примусових заходів виховного характеру за чинним КПК України - Торбас Олександр Олександрович; Торбас Александр Александрович; Torbas Oleksandr O. (My University, 2013)
Стаття присвячена загальній характеристиці застосування примусових заходів виховного характеру за чинним КПК України. В роботі автор аналізує діяльність слідчого та надає перелік складових частин клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру. Також автор звертає увагу на колізії між КК та КПК України.

Статья посвящена общей характеристике применения принудительных мер медицинского характера согласно действующему УПК Украины. В роботе автор анализирует деятельность следователя и предоставляет перечень частей ходатайства о применении принудительных мер медицинского характера. Также автор обращает внимание на коллизии между УК и УПК Украины.

This article is devoted to the characteristic of an application of compulsory educational measures according to the Criminal Procedure Code of Ukraine. Author analyzes an activity of the investigator of the pre-trial investigation agency and gives a list of parts of a motion to impose compulsory educational measures. Also author writes about some collisions between Criminal Code and Criminal Procedure Code of Ukraine.
Торбас О. О. Загальна характеристика застосування примусових заходів виховного характеру за чинним КПК України / О. О. Торбас // Порівняльно-аналітичне право – електронне наукове фахове видання юридичного факультету ДВНЗ «Ужгородський національний університет». – 2013. – № 3-2. – С. 326-328. Режим доступу: http://pap.in.ua/3-2_2013/9/Torbas%20O.O..pdf
Keywords: неповнолітні; примусові заходи виховного характеру; клопотання; кримінальне провадження; принцип справедливості; несовершеннолетний; принудительные меры воспитательного характера; ходатайство; уголовное производство; принцип справедливости; underage persons; compulsory educational measures; motion; criminal proceedings; principle of justice