Співвідношення у кримінальному провадженні державно-владного начала та диспозитивності як критерій диференціації кримінально-процесуальної форми за проектом КПК України - Трофименко, В. М. (Одеса: Фенікс, 2012)
Стаття присвячена аналізу диференціації кримінально-процесуальної форми, її суті та вибору критеріїв, за якими вона повинна здійснюватися. Визначені концептуальні основи диференціації кримінально-процесуальної форми сучасного законодавства.
Трофименко В. М. Співвідношення у кримінальному провадженні державно-владного начала та диспозитивності як критерій диференціації кримінально-процесуальної форми за проектом КПК України / В. М. Трофименко // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.369-371.
Keywords: процесуальна форма; кримінальний процес; кримінально-процесуальна форма; диференціація; Кримінально процесуальний кодекс України