Новели законодавства щодо надання земель індустріальних парків - Караханян, К. М.; Karahanyn, K. M. (Одеса : Фенікс, 2014)
Актуальність теми дослідження зумовлена, перш за все, тим, що чинне земельне законодавство зазнало докорінних змін в правовому регулюванні питань надання земельних ділянок, в тому числі й на конкурентних засадах. Насамперед, це торкнулося норм, що визначають коло земель, які підлягають продажу на аукціонах. Так, було розширено перелік земельних ділянок державної та комунальної власності, що відчужуються поза торгами. Законодавством передбачено деякі вимоги щодо земельних ділянок, використання яких планується для створення та функціонування індустріального парку. По-перше, вони можуть розташовуватися у межах або за межами населених пунктів, а по-друге, повинні відповідати таким вимогам: належати до земель промисловості; бути придатними для промислового використання з урахуванням умов та обмежень, встановлених відповідною містобудівною документацією. Підсумовуючи наведене, зауважимо, що дослідження випадків безаукціонного надання земель не лише сприятиме вивченню особливостей передачі таких ділянок, а й дозволить більш чітко визначити коло земель, які підлягають продажу на земельних торгах.
Караханян К. М. Новели законодавства щодо надання земель індустріальних парків / К. М. Караханян // /Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 528-530.
Keywords: землі індустріальних парків; надання земель паркам; земельне законодавство; земли индустриальных парков; предоставление земель паркам; земельное законодательство; industrial parks land; provision of parks land; land legislation