Система правових засобів запобігання злочинам проти дітей - Чорнозуб, Лариса Василівна; Чорнозуб, Л. В.; Чернозуб, Лариса Васильевна; Chornozub, Larysa V. (My University, 2016)
Розглядаються актуальні проблеми запобігання злочинам проти дітей у різних сферах суспільного життя. Висвітлюється низка заходів загальносоціального, спеціально-кримінологічного та індивідуального характеру, що допоможуть убезпечити дітей від вчинення проти них злочинів.

Рассматриваются актуальные проблемы предупреждения преступлений против детей в различных сферах общественной жизни. Освещается ряд мероприятий общесоциального, специально-криминологического и индивидуального характера, которые помогут обезопасить детей от совершения против них преступлений.

The actual problems of preventing crimes against minors in the various areas of public life are considering. The measures of general social, specifically criminological and individual character that helps to protect children from committing crimes against them are highlighting.
Чорнозуб Л. В. Система правових засобів запобігання злочинам проти дітей / Л. В. Чорнозуб // Правовий вплив на неправомірну поведінку: актуальні грані : монографія / за ред. О. В. Козаченка, Є. Л. Стрельцова; МОН України, НУ «ОЮА», Каф.крим. права та ін. крим.-прав. дисциплін Миколаїв. ін-т. права, ПРЦ НАПрНУ, ГО «Всеукр. Асоціація крим. права» . — Миколаїв : Іліон, 2016. — С. 499-514.
Keywords: запобігання злочинності; злочини проти дітей; віктимність; діти; предупреждение преступности; преступления против детей; виктимность; дети; crime prevention; crime against minors; victimhood; children