Основи використання психологічних знань при підготовці до проведення допитів жінок, причетних до вчинення злочинів проти основ національної безпеки - Кіліміченко, Христина; Kilimichenko, Khrystyna (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розкрито значення психологічних знань під час підготовки до допиту жінок, причетних до злочинів проти основ національної безпеки. Обґрунтовано важливість урахування індивідуально-психологічних особливостей, мотивів і впливів, що визначають поведінку допитуваної, для формування ефективної тактичної моделі допиту та отримання достовірних показань. The theses reveal the importance of psychological knowledge when preparing for the interrogation of women involved in crimes against the foundations of national security. The importance of taking into account individual psychological characteristics, motives and influences that determine the behavior of the interrogated woman is substantiated for the formation of an effective tactical model of interrogation and obtaining reliable testimony.
Main issues of using psychological knowledge in preparing for interrogation of women involved in committing crimes against the basis of national security
Кіліміченко Х. Основи використання психологічних знань при підготовці до проведення допитів жінок, причетних до вчинення злочинів проти основ національної безпеки / Х. Кіліміченко // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 197-199. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31239
Keywords: допит; злочини проти основ національної безпеки; жінки-злочинці; когнітивне інтрервʼю; interrogation; crimes against the foundations of national security; female criminals; cognitive interview